ΣΤΡΩΜΑ ΔΙΠΛΟ TIMELESS 160Χ200 HM377.02

HM377.02

Περιορισμένη ποσότητα, 4 - 10 ημέρες


Credit module tbi bank 1.0.13

299,90€

ΤΙΜH/ΤΕΜ

Περισσότερες πληροφορίες

Στρώμα με συνεχόμενα ελατήρια (bonnell) σε διάσταση υπέρδιπλου στρώματος και διπλής όψης, σε καφέ με λευκή επιφάνεια BAMBOO

Το στρώμα αποτελεί ένα μέσον ευεξίας και χαλάρωσης.
Ένας άνθρωπος με υγιεινό ύπνο αλλάζει την στάση του ύπνου του έως εξήντα φορές τη νύχτα (προς αποφυγή πόνων στους μύες και στις αρθρώσεις). Η ικανότητα να αλλάζει κανείς στάση χωρίς να εμποδίζεται σ’ αυτό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν αναζωογονητικό ύπνο. Η ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης αποτρέπει τους πόνους του σώματος όπου μπορεί να υπάρξει η μεγαλύτερη πίεση (ώμοι, ισχία, φτέρνες) και εγγυάται την καλή κυκλοφορία του αίματος. Η εξαιρετική θερμοκρασία ( ούτε πολύ ζέστη, ούτε πολύ κρύο ) και η ρύθμιση της υγρασίας ( απορρόφηση των υγρών του ιδρώτα ) είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο άτομο.
Το σημαντικότερο όμως που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο βαθμός σκληρότητας ενός στρώματος πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Γι’ αυτό και διάφορες κλίμακες σκληρότητας που κυκλοφορούν δεν αντικατοπτρίζουν σε απόλυτο βαθμό την δική σας πραγματικότητα.
Το συγκεκριμένο στρώμα είναι κατασκευασμένο με την παραδοσιακή και πιο ανθεκτική κατασκευή στρωμάτων. Αποτελούνται από πολλαπλά ελατήρια του ίδιου τύπου και σκληρότητας, ενωμένα σε ένα πλέγμα. Αυτό το πλέγμα αποτελεί την καρδιά του στρώματος και είναι υπεύθυνο για το πώς θα διανεμηθεί το βάρος. Τα στρώματα Bonnell, είναι συνήθως πιο σκληρά από στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια pocket και στρώματα foam.
Επίσης, το στρώμα προσφέρεται με επίστρωμα πάχους 4 εκατοστών. Το επίστρωμα παρεμβάλλεται επάνω από το στρώμα μας και κάτω από το κατωσέντονο, συνήθως με λάστιχα στις τέσσερις γωνίες του στρώματος. Το βάζουμε συνήθως στο κρεβάτι για να προστατεύσουμε το στρώμα μας από τυχόν λεκέδες που μπορεί να μην αρκεί ένα σεντόνι για να συγκρατήσει. Για παράδειγμα αν ρίξουμε κρασί, τότε είναι ικανό να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά και βάζουμε απλά το επίστρωμα και το σεντόνι στο πλυντήριο. Επίσης, μπορεί να το βάλουμε ώστε να μας "μαλακώσει" κάπως το στρώμα ή τυχόν λακκούβες που μπορεί να έχουν γίνει, να τις "εξομαλύνει" κι έτσι να έχουμε πιο άνετο ύπνο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: (για μεγαλύτερη λεπτομέρεια δείτε και την αντίστοιχη φωτο)
Διαστάσεις: 160x200 εκ.
Ύψος στρώματος: 27 εκ. (μαζί με το επίστρωμα)

Λεκτικό διάγραμμα στρώματος:

- Ύφασμα βαμβακερό
- Μια στρώση χοντρό ύφασμα 150γρμ/μ2
- 1εκ αφρολέξ μαλακής προς μέτριας σκληρότητας 15dns
- Βαμβακερή βάτα 30γρμ/μ2
- 4εκ αφρολέξ μέτριο προς σκληρό 26dns
- Σκληρή βάτα 1200γρμ/μ2
- αφρολέξ πλαισίου μέτριο προς σκληρό 22dns
- μέτριος προς σκληρός κετσές 22dns
- Συνεχόμενα ελατήρια bonnell
- Σκληρή βάτα 1200γρμ/μ2
- 1,8εκ αφρολέξ μέτριο προς σκληρό 22dns
- Βαμβακερή βάτα 30γρμ/μ2
- 1εκ αφρολέξ μαλακής προς μέτριας σκληρότητας 15dns
- Μια στρώση χοντρό ύφασμα 150γρμ/μ2
- Ύφασμα βαμβακερό

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

Το επίστρωμα έχει επιφάνεια bamboo. Το bamboo είναι μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον φυσικές ίνες, ένα φυσικό προϊόν με απεριόριστες εφαρμογές για τον άνθρωπο, τη βιομηχανία, τη αλυσίδα εφοδιασμού και την τεχνολογία. Είναι ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος ο οποίος μεγαλώνει αρκετά γρήγορα και κυρίως χωρίς φυτοφάρμακα κατά την καλλιέργεια του, καθώς από μόνο του-από τη φύση του, το bamboo είναι αντιμυκητιακό και αντιβακτηριακό και δεν προσβάλλεται από παράσιτα και άλλα παθογόνα. Ένα πλήρως βιοαποδομήσιμο υλικό το οποίο αποσυντίθεται φυσικά. Φιλικό προς το περιβάλλον και eco friendly, όπου με τη χρήση του συμβάλλουμε έτσι και στην προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη.

Η επιφάνεια του στρώματος είναι από βαμβακερό ύφασμα με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μετά, υπάρχει μια στρώση ύφασμα και μία στρώση αφρολέξ.
Κάτω από αυτές υπάρχει μια βαμβακερή βάτα από χοντρό και βαρύ βαμβακερό ύφασμα.
Μετά, υπάρχει άλλη μια στρώση αφρώδους υλικού και μια στρώση σκληρής βάτας.
Στην συνέχεια, υπάρχει μια ακόμα στρώση σταθεροποιητικού αφρολέξ και μια στρώση σκληρού κετσέ.
Η καρδιά του στρώματος αποτελείται από 119 συνεχόμενα ελατήρια bonnell, διατομής 2,2χλστ
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πάλι μια σειρά από υλικά όπως έχουν περιγραφεί, και φαίνονται στο λεκτικό διάγραμμα.
Να έχετε υπόψη σας ότι το στρώμα είναι διπλής όψης, οπότε έχετε την δυνατότητα να το αναποδογυρίζετε ανάλογα τις επιθυμίες σας.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:
•Βγάζετε περιοδικά το στρώμα σας στο ήλιο για σωστό αερισμό
•Αφήνετε καθημερινά ανοιχτά παράθυρα για 30 λεπτά για να απομακρυνθεί η υγρασία, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα που είναι και η βασική αιτία κακοσμίας του στρώματος
•Να μη λυγίζετε το στρώμα γιατί υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης και καταστροφής
•Να μην χρησιμοποιείται ως “τραμπολίνο” από τα παιδιά
•Να το διατηρείτε στεγνό
•Να πλένετε τα σεντόνια σε υψηλές θερμοκρασίες και να τα σιδερώνετε καλά, ώστε να εξοντώνονται οι διάφοροι μικροοργανισμοί και να τα τοποθετείτε στεγνά πάνω από το στρώμα
•Να μη σιδερώνετε πάνω στο στρώμα
•Να το προστατεύετε από υγρά και να το καθαρίζετε τοπικά μόνο με ειδικά καθαριστικά
•Η βάση του στρώματος πρέπει να είναι χωρίς προεξοχές, καμπυλώσεις και εξογκώματα. Θα πρέπει να είναι σε μια ευθεία επιφάνεια

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
Τα στρώματα με συνεχόμενα ελατήρια τύπου bonnell, έχουν το χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα στρώματα της αγοράς και μπορούν ευκολότερα να αντικατασταθούν έτσι ώστε ανά τακτά διαστήματα να έχετε συνεχώς καινούριο στρώμα, ενώ λόγω της σκληρότητάς τους προσφέρουν στήριξη στη σπονδυλική στήλη ακόμη και σε εξαιρετικά υπέρβαρα άτομα. Επίσης, είναι λιγότερο εύκαμπτα και έτσι διευκολύνεται η περιστροφή του στρώματος. Επομένως, είναι ιδανικά για άτομα που θέλουν μια φθηνή επιλογή και άτομα που αρέσκονται στα πιο σκληρά στρώματα. Τέλος, το συγκεκριμένο στρώμα διαθέτει 4 βαλβίδες εξαερισμού για καλύτερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του στρώματος.
Ειδικά, το συγκεκριμένο με το επίστρωμα με ύφασμα bamboo έχει πολλά ακόμα θετικά, όπως ότι έχει αντιστατικές ιδιότητες και άρα δεν συλλέγει σκόνη ή ακάρεα.
Είναι αντιμυκητιακό και βακτηριοκτόνο, καθώς το 70% των μικροοργανισμών απομακρύνονται φυσικά από την επιφάνεια του υφάσματος, κάτι το οποίο εμποδίζει και το σχηματισμό δυσάρεστων οσμών.
Το ύφασμα bamboo λόγω των μικροπόρων του απορροφά το νερό έως και 60% καλύτερα από το αντίστοιχο βαμβακερό. Επομένως, απορροφά επαρκώς τον ιδρώτα αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας.
Η χρήση υφασμάτων μπαμπού έχει θερμορυθμιστικό αποτέλεσμα, κάτι το οποίο τα καθιστά ελαφρώς δροσερά και φρέσκα ( έως και 2-3 βαθμούς Κελσίου) το καλοκαίρι και πιο ζεστά το χειμώνα.
Έχει 100% υποαλλεργικό χαρακτήρα και συνιστάται για άτομα με αλλεργίες και δερματική ευαισθησία, λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων του.
Είναι ένα από τα πιο μαλακά υφάσματα με υπέροχη αίσθηση και υφή.
Διαθέτει φυσική προστασία UV ακτινοβολίας.

2 προϊόντα στην ίδια κατηγορία: